сряда, 1 май 2024 г.

Пак оперират Алонсо, фалстарт за „Мерцедес“ в Бахрейн

Двукратният шампион Фернандо Алонсо ще кара през целия сезон във Формула 1 с пластини от титанова сплав в счупената си челюст. 39-годишният испанец каза по време на тестовете в Бахрейн, че не очаква това да се отрази на представянето му на пистата. „Тренирам нормално от две седмици насам, а освен това бях в симулатора в понеделник и вторник“, каза новият пилот на „Алпин“ относно възстановяването си след инцидента с велосипед в Швейцария.
„Подготовката ми не бе нарушена кой знае колко. Пропуснах няколко дни за маркетинг събития и реклами, от което всъщност донякъде съм доволен. Сега се чувствам добре. Остава да махнем пластините в горната част на челюстта, но операцията ще се случи след края на сезона“, уточни испанецът.
Иначе фалстарт беляза началото на предсезонните тестове за световните шампиони от „Мерцедес“. Първи на пистата „Сахир“ излезе Валтери Ботас, но скоростната му кутия много скоро се повреди и той се прибра в бокса. По-късно Хамилтън на свой ред седна в болида и направи дълга серия от обиколки, но най-доброто му време бе на 1,5 секунди зад това на Макс Верстапен с „Ред Бул“, който се движеше най-добре.
Мик Шумахер не впечатли при първата си поява в най-популярната надпревара на 4 гуми и остана едва 15-и на повече от секунда зад съотборника си в „Хаас“ Никита Мазепин.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html