събота, 4 май 2024 г.

Нинова в Раднево: Приватизацията на болницата е престъпление

„Ще направя всичко възможно това да не се случи. От това, което разбрах тук, в Раднево, за болницата, мога да го определя като абсурдно. В тази здравна криза, на ръба на престъплението е точно в този момент, когато цялото население изпитва остра нужда от достъп до болнично лечение, от помощ, да пристъпиш към такава крачка да продаваш болницата“.

Така председателят на БСП Корнелия Нинова остро критикува  опитите на управляващите от ГЕРБ да започнат процедура за приватизация на общинската болница в миньорския град, съобщи пресцентърът на партията. Тя е била запозната от медиците в Раднево с предисторията на започналия процес за приватизацията на болницата.

Нинова се е ангажирала лично да се заеме с осуетяването на приватизационния план, срещу който са се обявили 1 200 човека от Раднево, подкрепили с подписка запазването на болницата и медиците, работещи в нея, недоволни от лишаването на града с висок травматизъм от лечебно заведение.
Корнелия Нинова е пояснила, че предстои един дълъг процес, но от БСП са твърдо решени – общинските и държавни болници да не бъдат търговски дружества, а да се преобразуват в лечебни заведения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html