събота, 4 май 2024 г.

Словенец ще свири България – Италия

Словенецът Славко Винчич получи наряд за домакинския двубой на България срещу Италия на старта световните квалификации за първенството в Катар през 2022 г. „Лъвовете“ приемат Скуадра Адзура в квалификационна Група С на 28 март, а двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ започва в 21.45 часа.
Словенският арбитър за първи път ще ръководи двубой на родните национали, но не такъв е случаят с италианците. През март 2017 г. той им свири при победата с 2:0 срещу Албания в квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г.
Винчич снощи ръководи двубоя от Лига Европа между „Манчестър Юнайтед“ и „Милан“, завършил 1:1. Негови асистенти ще бъдат сънародници му Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а четвърти съдия – Матей Юг също от Словения.
За съдийски наблюдател бе определен руснакът Юри Баскаков, а делегат на двубоя пък е Михал Мертиняк (Слвк). През миналата година Винчич ръководи плейофа за влизане в Лига Европа между „Динамо“ (Брест) и „Лудогорец“.

УЕФА определи и съдийската бригада за първия домакински мач на мъжкия ни представителен отбор. Двубоят срещу Швейцария на 25 март от 19.00 ч. в София ще бъде ръководен от черногорския рефер Никола Дабанович, а негови асистенти ще бъдат сънародниците му Милутин Джукич и Владан Тодорович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html