събота, 4 май 2024 г.

Нетфликс може да ограничи гледането с една парола

Филмовата платформа Нетфликс обмисля да ограничи споделяне на пароли за един акаунт между повече хора. Някои потребители съобщават, че са видели екран, който казва: „Ако не живеете със собственика на този акаунт, имате нужда от свой акаунт, за да продължите да гледате“. Говорител заяви пред Би Би Си: „Този тест е създаден, за да гарантира, че хората, които използват акаунти в Нетфликс, имат право да го правят.“ Тепърва трябва да се вземе решение дали компанията ще разпространи това в своята мрежа.

По време на тестването потребителите могат да проверят дали им е разрешен достъп до акаунта чрез код, изпратен чрез текст или имейл. Нетфликс се опитва да предприеме мерки срещу недопустими потребители, въпреки че не е ясно колко хора използват платформата спрямо условията им за ползване. Стрийминг платформите, включително Netflix, HBO Go и Disney +, позволяват на потребителите да създават множество профили в акаунта, но условията посочват, че те са предназначени за използване от хора в домакинството. По време на уеб предаване през 2016 г. съоснователят и главен изпълнителен директор на Нетфликс Рийд Хейстингс каза: „Споделянето на пароли е нещо, с което трябва да се научите да живеете, защото има толкова много легитимно споделяне на пароли, като това, което споделяте с половинката си, с децата си, че се справяме добре“.

През октомври 2019 г. главният продуктов директор Грег Питърс заяви, че компанията разглежда въпроса за споделянето на пароли, но заяви, че няма „големи планове за промени“. Нетфликс спечели почти 37 милиона нови абонати през 2020 г. и сега има повече от 200 милиона абонати по целия свят, като отчита близо 25 млрд. долара приходи и почти 2,8 млрд. долара печалба.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html