събота, 4 май 2024 г.

„Милан“ напусна непобеден „Театъра на мечтите“ (обзор)

„Манчестър Юнайтед“ и „Милан“ завършиха 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Амад Диало вкара за англичаните в 50-ата минута на „Олд Трафорд“, а в точен в добавеното време за гостите бе Симон Кяер, който реализира с глава след корнер. Два гола на „росонерите“ бяха отменени след намесата на системата за видео повторения. В петата минута Леао порази вратата на Манчестър, но попадението не бе признато заради засада. В 11-ата Франк Кеси отново вкара в „Театъра на мечтите“, както е известен стадиона на „червените дяволи“, но след проверка с ВАР се оказа, че той е играл с ръка при поемането на топката.
„Показахме идентичността си. Имаше и трудни моменти в мача, но знаехме, че разполагаме с качествата да се справим. Представянето ни днес трябва да вдъхне още увереност на футболистите. Още след жребия бях на мнение, че „Манчестър Юнайтед“ е съперник, срещу който ще играем добре. Искаме „Милан“ да се завърне там, където му е мястото. Щом целта ни е да стигнем до финала, трябва да сме способни да побеждаваме най-силните отбори в турнира“, каза треньорът на миланския гранд Стефано Пиоли. „Резултатът е позитивен, но реваншът няма да е по-лесен. Демонстрирахме отборен дух и това е най-важното. От септември насам играем мач на всеки 4 дни, но момчетата не се предават. Трябва да продължим по същия начин, защото сезонът е в най-решаващата си фаза. Предстоят ни три големи мача – срещу „Наполи“, „Ман Юнайтед“ и „Фиорентина“. След това ще има малко почивка, поне за тези, които няма да са с националните отбори“, добави Пиоли. Реваншът е след седмица на стадион „Сан Сиро“ в Милано.

„Арсенал“ пък имаше далеч по-лека задача и удари с 3:1 „Олимпиакос“ в Гърция. Гостите дръпнаха в резултата след страхотен гол на Мартин Йодегор в 34-ата минута, Юсеф Ел Араби изравни за домакините 24 по-късо, но „Арсенал“ си взе победата с попадения на Габриел (79) и Елнени (84).


Тимът от Пирея елиминира „топчиите“ през миналия сезон, но сега „артилеристите“ са близо да вземат реванш от гърците.
И друг лондонски тим имаше повод за радост в Лига Европа, след като Хари Кейн отново се превърна в герой за „Тотнъм“, нанизвайки и двата гола при успеха над „Динамо“ (Загреб).

Останалите резултати:
„Аякс“ – „Йънг Бойс“ 3:0
„Динамо“ (Киев) – „Виляреал“ 0:2
„Славия“ (Прага) – „Рейнджърс“ 1:1
„Рома“ – „Шахтьор“ (Донецк) 3:0
„Гранада“ – „Молде“ 2:0

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html