събота, 4 май 2024 г.

Провериха още шестима за допинг в плуването

Започна допинг проверката в националния отбор по плуване. След трите положителни проби в състава, президентът на федерацията Георги Аврамчев обяви на пресконференция миналата седмица, че е поискал всички плувци да бъдат тествани. Първоначално, това трябваше да се осъществи групово в Антидопинговия център, в понеделник. Според Аврамчев, плувците, които живеят и тренират извън София обаче, ще бъдат посетени при внезапен контрол по места.
В сряда, по време на лагера на националния отбор на басейн „Диана“, без предупреждение са били тествани за допинг шестима плувци, информира bTV.
Както е по разпоредба, всички плувци от националния отбор са попълнили декларация, според която трябва да предоставят личния си адрес и местоположението си пред Антидопинговия център. Подписвайки тази декларация, всеки един от тях дава съгласие, че оттук нататък очаква допинг проверка във всеки един момент.
След отрицателната проба на най-добрата ни гърбистка Габриела Георгиева, все още се очаква резултат от изследването, направено от Световната антидопингова агенция на Йосиф Миладинов на 27 февруари в Швейцария.
Междувременно в открито писмо, 34 клуба по плуване, легенди, сред които и олимпийската шампионка Таня Богомилова, бивши и настоящи плувци, и родители изразиха подкрепата си към ръководството на федерацията и треньорския щаб на представителния ни отбор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html