събота, 4 май 2024 г.

„Раковски“ 134: Христо Иванов посяга на СДС като партизанин към мандра

„Тази сутрин лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов показа завидно политическо нахалство в телевизионно интервю. Той заяви, че Найден Зеленогорски – известен с това, че взе всичко, което можа от СДС, напусна го и мина през редица партии, сега щял да бъде топлата връзка на „Демократична България“ със старите седесари. Коалицията на Христо Иванов няма нищо общо с десницата и СДС, защото в нея са левите зелени, либералите от „Да, България“ и ДСБ, което за съжаление те обезличиха“.

Румен Христов, лидер на СДСл Снимка от сайта на „Раковски“ 134

Това заявиха от Съюза на демократичните сили по повод казаното от Христо Иванов.
„Какво общо има Христо Иванов със СДС, за да посяга към най-старата и автентична дясна партия като партизанин към мандра? Дали изобщо някога е стъпвал в сградата на „Раковски“ 134? Защо не си гледа своята розово – либерална партия, а се е загрижил за партията – символ на промяната и демокрацията в България“, питат от СДС.
От формацията отбелязват, че Христо Иванов си е позволил да говори от името на седесарите, които според него, „били отвратени от коалицията с ГЕРБ“.
„Относно отвращението: няма по-отвратително за седесарите и десните хора от сътрудничество с БСП (бивша БКП) и нейните производни – Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков, Александър Томов и други дългогодишни остриета на соцпартията. Да припомним, че „Демократична България“ дадоха без свян своята категорична подкрепа на Манолова на кметските избори в София, а тя и БСП им върнаха жеста, като с тяхната помощ бяха избрани 8 районни кметове на ДБ. Наред с това, в навечерието на парламентарните избори Атанас Атанасов открито заяви, че нямат никакви забележки към Румен Радев и заговори за сътрудничество с БСП в следващия парламент“, посочват още от СДС.
Те призовават Христо Иванов да не посяга към нещо, от което никога не е бил и няма да бъде част – българското автентично дясно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html