събота, 4 май 2024 г.

„Порто“ и Роналдо нокаутираха „Ювентус“ (видео)

„Ювентус“ отпадна от Шампионската лига след инфарктен 1/8-финален реванш срещу „Порто“. „Бианконерите“ спечелиха с 3:2 у дома след продължения, но се сбогуваха с турнира заради по-малкото попадения на чужд терен. Първият двубой завърши с победа с 2:1 за португалците и те са на 1/4-финал с общ резултат 4:4.
В Торино гостите откриха с гол от дузпа на Серджо Оливейра в 19-ата минута, но „Старата госпожа“ осъществи пълен обрат с попадения на Федерико Киеза в 49 и 63 мин. Така синът на легендата Енрико Киеза стана първият италианец с два гола за „Юве“ в елиминационен мач в Шампионската лига от април 1999 г. насам, когато това направи Филипо Индзаги срещу „Манчестър Юнайтед“.
„Порто“, който бе с човек по-малко от 54-ата минута след втори жълт картон на Мехди Тареми за разкарване на топката, обаче се добра до продължения.
В 115 мин. вездесъщият Оливейра прати „Ювентус“ в нокдаун с хитро изпълнение на пряк свободен удар. С основна вина за гола е Кристиано Роналдо, който бе част от стената и позволи на съперника да отправи изстрел по земя към долния десен ъгъл. Домакините отвърнаха 104 секунди по-късно, когато се разписа Адриен Рабио. Последва мощен късен натиск, но „Порто“ се брани геройски и си осигури място сред най-добрите осем.
Статистиката показва, че торинският клуб не е стигал по-далеч от 1/4-финал, откакто Роналдо е в отбора. През миналия сезон „Юве“ отпадна на същия етап в турнира, а през сезон 2018/19 – игра в Топ 8. В предишните 4 сезона обаче, преди пристигането на португалеца, „черно-белите“ бяха два пъти на финал в най-престижния турнир на континента. Самият Роналдо пък не вкара в елиминациите за първи път от сезон 2004/05.
„Когато направиш четири големи грешки в два мача в Шампионската лига, е нормално да бъдеш елиминиран. Не смятам, че сме направили нещо грешно, след като „Порто“ остана с 10 човека. Знаехме, че съперникът ще играе по този начин. Всичко можеше да се промени, ако бяхме повели в началото. След като получихме гол, мачът стана съвсем различен“, лаконичен бе наставникът на италианците Андреа Пирло.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html