четвъртък, 2 май 2024 г.

Ясен Петров зачеркна Божидар Краев

Божидар Краев не получи повиквателна от националния селекционер Ясен Петров за предстоящите световни квалификации с Швейцария, Италия и Северна Ирландия. Треньорът на представителния ни тим обяви играчите от чужбина, попадащи в сметките му по пътя към финалите за Мондиал 2022 в Катар. Първите двубои са на 25 март с „кръстоносците“, 3 дни по-късно и „адзурите“ гостуват в София. Визитата на Острова пък е в последния ден на месеца.

В събота Краев игра близо 30 минути за „Фамаликао“ при загубата с 0:3 от „Боавища“ в двубой от елита на Португалия. Нападателят е със статут на преотстъпен от „Мидтиланд“, където не успя да се наложи през есента. Припомняме, че в началото на годината Краев демонстрира страхотно самочувствие при представянето си в португалския „Фамаликао“. Според нападателя той и още 2-3 души са гръбнакът на националния отбор. „Българският национален отбор е в труден период. Прави се смяна на поколенията. Според мен, аз и още двама-трима футболисти от новата генерация сме в основата на тима. Ако съм в добра форма, ще успея да помогна на отбора по време на мачовете от квалификациите за световното първенство в Катар“, заяви тогава 23-годишният състезател.

В групата от легионери са включени трита от първенството на Италия – Валентин Антов – „Болоня“, Андрей Гълъбинов – „Специя“ и Петко Христов от „Про Верчели“. Повикани са още Георги Костадинов – „Арсенал“ (Тула), Страхил Попов – „Хатайспор“, Васил Божиков – „Слован“ (Братислава), Кристиян Малинов – „Льовен“ и Антонио Вутов – „Мезьокьовешд“. Допълнително ще бъдат обявени и имената на играчите от българското първенство, които ще оформят групата за началните двубои от световните квалификации.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html