събота, 4 май 2024 г.

Отборът на ЛеБрон Джеймс спечели Мача на звездите в НБА

Отборът на ЛеБрон Джеймс спечели убедително Мача на звездите в НБА след победа със 170:150 срещу отбора на Кевин Дюрант. Много силен мач изигра Янис Адетокумбо, който завърши с 35 точки и вкара всичките си стрелби. Гръцкият баскетболист спечели наградата „Кобе Брайънт“ за най-добър в двубоя. „Просто се забавлявам. Понякога, когато не мислите за резултата, оставяте инстинктите ви да надделеят“, заяви Адетокумбо. За победителите Деймиън Лилард записа 32 точки, Стеф Къри – 28, а самият ЛеБрон Джеймс – четири. Дюрант пропусна мача заради контузия. В неговия отбор Брадли Бийл стана най-резултатен с 26 точки, а Кайри Ървинг постигна „дабъл-дабъл“ с 24 точки и 12 асистенции. Джеймс прекара по-голямата част от мача на пейката. Той игра по-малко от 13 минути и не се завърна на игрището през второто полувреме. Вместо това хапна лека закуска на пейката.

Решена да проведе шоуто заради приходите от телевизията и световната марка на лигата, НБА организира срещата в предимно празна зала в Атланта, а атмосферата беше създадена изкуствено заради телевизионната аудитория. В залата с капацитет 17 000 места имаше съвсем малко специални гости, а тя беше превърната в гигантско телевизионно студио.

Преди мача се проведоха различните конкурси. Победител в стрелбата от тройката стана баскетболистът на „Голдън Стейт“ Стеф Къри, в конкурса за умения първи е Домантас Сабонис от „Индиана“, който победи Никола Вучевич от „Орландо“. Номер 1 при забивките е Анфърни Саймънс от „Портланд“, който почти целуна ринга в последната си забивка. Часове преди двубоя стана ясно, че Джоел Ембийд и Бен Симънс от „Филаделфия“ няма да участват заради контакт със заразен с коронавирус.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html