събота, 4 май 2024 г.

Полицията в Лос Анджелис души около катастрофата с Тайгър Уудс

Разследване за катастрофата на Тайгър Уудс все пак ще има, въпреки че преди дни полицията в Лос Анджелис обяви, че не смята да предявява обвинения към звездата в голфа. На 23 февруари той излезе от пътя с шофирания от него автомобил – джип Genesis GV80, като падна в малка пропаст, помете по пътя си мантинела и се заби в дърво. Самият 45-годишен спортен ас се отърва с фрактури по краката, а друга кола не бе въвлечена в катастрофата. Оказва се, че на Уудс не са правени тестове за алкохол и наркотици, след като е изваден от напълно смачкания автомобил. Той е стабилизиран, отнесен с медицински хеликоптер в болница, но без кръвни проби и изследвания за следи от субстанции. Полицията обяви това и поясни, че е взета заповед за пълен обиск на автомобила и разкодиране на бордовия компютър, който да поясни какво се е случило в момента на инцидента.

Камерите на мястото, които следят движението в този участък, са показали липса на какъвто и да е спирачен път преди колата да излезе от шосето. А по настилката липсват следи от гуми, което означава, че Тайгър изобщо не е реагирал на променената траектория и насочването към пропастта. Първата, и засега единствена версия, е че е заспал на волана.

Спорд USA Today полицаите са попитали Уудс дали си спомня нещо от инцидента, но той е отговорил негативно. След като е бил откаран в болница за указване на първа помощ, голфърът отново е бил попитан за обстоятелствата около катастрофата, но отговорът отново е бил същият. 45-годишният Уудс е казал още, че дори не помни да е бил зад волана на автомобила си преди катастрофата.

Тепърва ще се изяснява и с каква скорост се е движела голф легендата. Шерифът на Лос Анджелис Алекс Вилануева категорично отхвърли възможността Уудс да е шофирал под влияние на алкохол: „Не е бил пиян. Поне това може да отхвърлим като вероятна причина.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html