събота, 4 май 2024 г.

Мик Шумахер ще се състезава с руски флаг

Мик Шумахер, син на седемкратния световен шампион Михаел, ще кара с флага на Русия в дебютния си сезон във Формула 1. Керванът на най-бързите потегля с Гран при на Бахрейн на 28 март, а Мик ще седне в болида на „Хаас“. Отборът представи болида на Шумахер-младши за новия сезон, а впечатление правят цветовете на знамето на Русия по него. Руската следа е заради основния спонсор на отбора през новия сезон „Уралкалий“. „Много съм щастлив да приветствам „Уралкалий“ във Формула 1 като основен партньор на отбора на „Хаас“. Очакваме с нетърпение да представяме тяхната марка през целия сезон. Изживяваме вълнуващи времена с „Уралкалий“ и пилотите Никита Мазепин и Мик Шумахер. Надявам се, че ще се върнем към печеленето на точки в състезанията през този шампионат. Изпратихме няколко трудни години и си направихме нужните изводи“, заяви собственикът на екипа Джийн Хаас.
Не е тайна, че руският пилот от Формула 2 – Мазепин, е син на милиардера Дмитрий Мазепин. Последният вече помага финансово на тима. Според Corriere dello Sport инвестициите на собственика на „Уралкалий“ ще възлизат на 20 милиона евро годишно.
„Сега е ясно какво е получил Мазепин-старши за парите си: не само място за сина си, но и патриотична кола“, допълват световните медии.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html