събота, 4 май 2024 г.

Клоп след 0:1 от „Челси“: Това не е краят

Кошмарната домакинска серия на „Ливърпул“ във Висшата лига продължава. Мърсисайдци отстъпиха с 0:1 на „Челси“ в изтеглена среща от 29-ия кръг и вече нямат шампионатен успех на „Анфийлд“ в 7 поредни двубоя, като са загубили последните 5 от тях. „Червените“ допускат такава негативна поредица за първи път в 128-годишната си история. Отборът ан Юрген Клоп е без победа у дома в първенството от 16 декември миналата година, когато се наложи с 2:1 над „Тотнъм“.
Единственото попадение срещу „сините“ от Лондон отбеляза Мейсън Маунт в 42-рата минута. Преди това гол на Тимо Вернер бе отменен заради засада след намесата на системата за видеоповторения.
След победата „Челси“ е на четвърта позиция в таблицата с 47 т., докато шампионите са с 43 и изпадането от четворката в края на сезона изглежда все по-възможен сценарий.
„Всичко се реши от индивидуалната класа на Мейсън Маунт в момента с гола. Мачът беше напрегнат и равностоен. И двата отбора хвърлиха много сили. Преди почивката техен гол беше отменен заради засада. Ние също имахме положения, особено това, което Садио Мане пропусна. В още няколко ситуации не можахме да изравним“, коментира треньорът на „червените“ Юрген Клоп. „Не играхме по най-добрия начин в защита. Допуснахме гол след грешка. При положение, че имахме превъзходство в притежанието на топката, трябваше да създадем повече положения пред вратата на Челси. Правехме нещата добре до последния пас“, продължи германецът. „Не можем да кажем, че изпитваме проблеми само у дома. Проблемът е по-сериозен от това, че губим на „Анфийлд“. Трябва да действаме по-добре в ключовите ситуации, а това невинаги става. Понесохме сериозен удар, но това не е краят. Има още много мачове, в които ще се опитаме да побеждаваме“, завърши наставникът на мърсисайдци.
„Играхме смело и създадохме отлични положения, но имаше и епизоди от мача, в които трябваше да стиснем зъби. Не загубихме ентусиазма си нито за миг. Победата ни е напълно заслужена“, констатира селекционерът на „Челси“ Томас Тухел.
„Това беше мач за 6 точки. Остават ни още 11 срещи и не можем нито да се отпускаме, нито да празнуваме“, подчерта наставникът на „сините“.
Това беше десети мач на „Челси“ под ръководството на Тухел и тимът още няма загуба. Балансът включва 7 победи и 3 равенства, при голова разлика 11:2. Следващият двубой на отбора е срещу „Евертън“ на 8 март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html