събота, 4 май 2024 г.

„Юнайтед“ и „Ливърпул“ не пускат звездите си в националите отбори

„Манчестър Юнайтед“ може да не пусне националните си състезатели за мачовете в края на март. Това разкри старши треньорът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер след нулевото равенство с „Кристъл Палас“. „Все още не сме взели решение по този въпрос, но няма смисъл да губим футболисти за още 10 дни поради карантина. Ние плащаме на играчите и може да не им дадем разрешение. Мисля, че ще бъде трудно да пуснем футболистите си да играят в страните от „червения списък“. Например аз разчитат на Бруно Фернанеш за мачовете с „Брайтън“ и „Тотнъм“ след паузата, както и за двубоя в Лига Европа. Не искам да го губя“, каза Солскляер.
Подобна реакция може да има и в други клубове от Великобритания, а и не само.
Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп също разкри, че клубът няма да пусне националите си, ако те трябва да бъдат 10 дни под карантина при завръщането си във Великобритания. Това включва бразилските национали Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино, както и португалският национал Диого Жота. Бразилия и Португалия са сред страните, които правителството на Великобритания е поставило именно в „червения списък“ и при завръщането си от там хората трябва да са под карантина 10 дни в одобрен хотел. Бразилия и Португалия имат мачове от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г.
„Мисля, че всички клубове от Висшата лига имат същия проблем. Не можем да се съгласим да пуснем момчетата да отидат, а след това да решаваме ситуацията, когато се върнат и трябва да са под карантина. Това просто не е възможно. Разбирам нуждата на различните федерации, но това е период, в който не можем да направим всеки щастлив и трябва да признаем, че футболистите получават заплатите си от клубове. Затова те трябва да се техен приоритет“, коментира Клоп.
Германецът потвърди, че целта на отбора е да завърши в Топ 4 на първенството и да си осигури участие в следващото издание на Шампионската лига. Тази вечер предстои решителна битка за мърсисайдци, които посрещат у дома „Челси“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html