събота, 4 май 2024 г.

Жената на Митьо Очите построи нова ограда на къщата в Кошарица

Антигона Янулис

 

С нова ограда се обзаведе къщата на Митьо Очите в несебърското село Кошарица. Подземният бос обаче няма общо с градежа. С цялата организация се е заела съпругата му Антигона, защото половинката й е в ареста от август 2018 година, когато го заловиха в Турция по разследването срещу него за продажба на дрога, изнудвания и палежи. Къщата от 730 квадратни метра с двор в спокойното село е леговището на Очите от 2008 година насам. Имотът е на фирмата „Сий Сайд Инвестмънт“. Управител е Антигона Янулис, а капиталът е в офшорка от Сейшелите.

Изненадващо през 2017 г., когато Митьо Очите още беше свободен гражданин, макар и тежко ранен след престрелката с бандата на Божо Кравата, заместник-кметът на Несебър нареди проверка на къщата и издаде заповед за премахване на оградата около нея. Според експертите тя е била построена незаконно. Нямало проект, нито разрешение за строеж.

След това Антигона започна обжалване първо в Административния съд в Бургас, а след това и във Върховния административен, но магистратите потвърдиха заповедта на кмета. Така през лятото на 2019 година оградата беше съборена. Тогава Очите вече беше в ареста в София след екстрадирането му от Турция. Строежът на новата започнал веднага, а наскоро вече бил напълно завършен. Тя вече отговаря на изискванията. Незаконната, която е съборена, била висока 5 метра.

Митьо Очите купи имота, след като държавата конфискува луксозната му къща в Сунгурларе заради първата му присъда като бос на наркобанда, която той излежа. Оттогава с Антигона живеят в Кошарица. Преди това на парцела имало скромна къщурка от 45 квадратни метра. Съборил я и построил новата, а за да закрие гледката към нея и от съображение за сигурност наредил да се вдигне огромната ограда. В къщата в Кошарица Очите приемал скъпи гости като Камен Балбузанов-Куката, който ходел там всяко лято със семейството си.

Димитър Желязков е заключен в ареста на Софийския затвор вече над 2 години. Делото срещу него и хората му продължава в Специализирания наказателен съд без изгледи да приключи скоро. Докато босът е лишен от свобода, легалните му дейности навън се движат от Антигона, зет му и дъщеря му Станислава, която също беше обвинена като член на групата на баща си.

Още не е ясно дали Антикорупционната комисия ще заведе ново дело срещу Очите заради имоти, придобити от престъпна дейност. През септември миналата година комисията на Сотир Цацаров поиска авоарите на дясната му ръка Радослав Николов-Рачо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html