сряда, 1 май 2024 г.

Драма прати „Барса“ на финал в Испания

„Барселона“ се класира по изключително драматичен начин за финал в турнира за Купата на краля. „Лос кулес“ отстраниха „Севиля“ след 3:0 на „Камп Ноу“ след продължения и така успяха да заличат загубата с 0:2 в първия двубой. Тимът на Куман водеше с 1:0 до самия край на редовното време, когато гол на Жерар Пике прати мача в продължения, а преди това Марк-Андре Тер Щеген спаси дузпа, която щеше да класира „Севиля“ за финала.
Осман Дембеле откри резултата в 12-ата минута с много красиво попадение. 20 минути преди края „Севиля“ получи златния си шанс, след като Лукас Окампос си спечели дузпа, но я изпълни изключително слабо и Тер Щеген улови топката. Каталунците събраха сили за финален натиск и той даде резултат в последните секунди. Първо Фернандо беше изгонен с втори жълт картон, а после в 93-ата минута резервата Гризман отправи отлично центриране отляво и Жерар Пике с глава покачи на 2:0. В продълженията останалите с човек по-малко гости не удържаха дълго и Мартин Брейтуейт се разписа с плонж за 3:0.
Съперникът на „Барселона“ на финала ще стане ясен след реванша между „Леванте“ и „Атлетик“ (Билбао).
„Борихме се до пълно изтощение, направо бе невероятно. Много съм доволен от отборната работа. Заслужавахме победата. Вярвахме, че можем да направим този обрат. Не се бяхме отказали от Купата. Това е въпрос на манталитет. Като треньор не мога да искам повече от моите играчи“, доволен бе треньорът на „Барса“ Роналд Куман.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html