събота, 4 май 2024 г.

„Републиканци за България“ тръгват с кючеци към изборите

Бившият втори в ГЕРБ и държавата Цветан Цветанов очевидно има проблем с кадрите за партийката си, разкрива в новия си брой седмичникът „Галерия“. Това си личи от присъствието в Изпълнителния съвет на Галя Трайкова. Тя е представена като ромски медиатор и експерт в здравната администрация. По-любопитното е, че неотдавна горещата Галя пусна във Фейсбук клип, с който явно успява да втрещи не само последователите на Цветанов, но и самия новоизлюпен лидер на така наречените републиканци. Очевидно по негова препоръка Галя е свалила скандалното видео, но следите винаги остават. На видеото се вижда как Трайкова танцува мазни кючеци с прилепнал кожен панталон и шал с пендари за ориенталски танци. Това умопомрачително изпълнение е разиграно на фона на песен с текст: Ти си истинска звезда, роклята прилепнала, я ме гледай, ти си снимка на корица и всичко ти е шестица. Но дали и на Цветан Цветанов всичко „му е на шест“, след като в изпълнителния му съвет присъстват такива „екземпляри“, пишат потребители в социалните мрежи. „Свидетели сме как партията на Цецо потъва рязко надолу още преди началото на предизборната кампания”, допълват още те. Коя е Галя Трайкова? В интерес на истината, трябва да признаем, че тя е сред успелите представители на ромския етнос в България. През 2006 година започва да учи медицина, а през 2017 защитава докторат по трудова медицина. От 2010 участва активно в инициативи за ромската интеграция. През миналата година Трайкова получава покана лично от Цветанов да се включи в партията „Републиканци за България“ и влиза в Изпълнителния съвет. Преди изборите отказва да се кандидатира за депутат в следващия парламент.

Други кадри, близки до Цветанов, не се отказват да се пробват да влязат в Народното събрание, макар шансовете им да изглеждат нищожни месец преди вота. В Ловеч листата на „Републиканците“ е оглавявана от Надя Бонева, която е бившата секретарка на собственика на верига от апартаменти от времето, когато той беше депутат от ГЕРБ. Бонева водеше делата на бившия вътрешен министър, след като той стана шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност. В 26-и район в София начело е бившият заместник-министър на земеделието Чавдар Маринов. Той бе уволнен от поста си лично от Десислава Танева заради некомпетентност и подозрения за нечисти сделки. Преди това Маринов бе уволнен и от Държавен фонд „Земеделие“. Там пък той се прочу със забавянето и допускането на множество грешки в регистъра на биопроизводителите. Това постави под заплаха милиони от европейски фондове по програма за екопродукти.

Друго любопитно име е това на Атанас Шопов в Пазарджик. Допреди две седмици той бе лидер на областната структура на АБВ, но няколко дни преди началото на кампанията премина в лагера на Цецо. Шопов използва като повод за напускането си мнението на президента Георги Първанов. Създателят на партията се обяви срещу решението на Румен Петков да включи в листите доцент Атанас Мангъров. Шопов обвини Първанов, че не зачитал авторитетите в държавата и не желаел тяхното привличане в управлението.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html