четвъртък, 2 май 2024 г.

Хеттрик на Робърта прати „Левски“ на 1/4-финал за Купата

„Левски“ победи с 3:1 „Берое“ на „Герена“ в мач от 1/8-финалите за Купата на България. В герой за „сините“ се превърна Найджъл Робърта, който вкара и трите гола във вратата на старозагорци, които пък поведоха мача чрез Мартин Камбуров, който за пореден път наказа столичани. Трябва да се отбележи, че „Берое“ игра в намален състав след 60-ата минута, когато червен картон получи Карлос Охене.

В 27-ата минута гостите получиха дузпа след нарушение на Файсал Рерас. Зад топката застана Мартин Камбуров, който реализира – 0:1. В 38-ата Гаюс Макута фаулира Найджъл Робърта пред наказателното поле и „Левски“ получи пряк свободен удар. Именно нападателят изпълни фаула, завъртя топката над стената и я прати в горния ляв ъгъл на вратата. В 64-ата минута Илия Юруков бе изведен в наказателното поле от Насиру Мохамед, но бе препънат от Александър Цветков. Главният рефер посочи бялата точка. Робърта изпълни наказателния удар и вкара за 2:1. До края срещата изобилстваше със здрави единоборства, а в края на мача Робърта оформи хетрик след грешка в защитата на гостите.

„Повратният момент беше голът, който допуснахме от прекия свободен удар Ние сме си виновни, при това положение не знам дали имаше нарушение. Готов съм да си понеса отговорността. Осем човека имаха проблеми с втората вълна на коронавируса, играехме контролни срещи с резерви и юноши, но това не е оправдание. Не трябваше да допуснем този гол от прекия свободен удар, както и червения картон. Допуснахме и дузпа, при ситуация която не предвещаваше гол. Не съм говорил с Охене, имаше задържане, не се отсъди, но това не го оправдава. Трябва ни време да набавим това, което сме пропуснали. Отборът има потенциал, но много неща ни попречиха да покажем качествата и потенциала, които имаме. Остава ни първенството, където ще дадем всичко“, коментира треньорът на „Берое“ Димитър Димитров.

„Купата е сред нашите цели. Показахме най-доброто си лице, изчакахме си моментите. Имахме много вътрешни срещи. Трябва всеки да поеме отговорността и да знаят, че в „Левски“ не може да се представяме както в предишния мач. Спечелихме много труден двубой днес, което няма как да не ме радва. Тепърва някои играчи влизат в ритъм. Вървим в правилната посока, но в неделя отново трябва да покажем качество и дисциплина на терена. Трябва да се фокусираме на всички фронтове, защото още не сме избегнали опасната зона. Не искаме да си позволим да се концентрираме само върху Купата, трябва и в първенството да печелим точки“, обяви наставникът на победителите Славиша Стоянович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html