петък, 3 май 2024 г.

Освободиха Бартомеу от ареста (обновена)

Испански съд разпореди освобождаването на бившия президент на „Барселона“ Жосеп Мария Бартомеу, който беше задържан в понеделник в рамките на операция на каталунска полиция, съобщиха от Върховния съд на Каталуния. Бартомеу и неговият съветник и дясна ръка Жауме Масферер ще бъдат изправени пред съда като заподозрени по дело, „открито през май 2020 г., свързано с лошо управление на собствеността и корупция в бизнеса“. Отбелязва се, че и двамата задържани „са упражнили правото си да не дават показания и съдията е взел решение за тяхното временно освобождаване“.

Както съобщава радиостанция „Кадена СЕР“, екипът на Бартомеу е наел компания, която разпространява информация в социалните медии и интернет с цел да клевети хора, които са критикували ръководството на клуба. Освен това се предполага, че от клуба са платили 6 пъти повече от нормалната сума за тези услуги. 58-годишният Бартомеу пое поста през 2014-а и напусна през 2020 г. Под негово ръководство клубът стана победител в Шампионската лига и световното клубно първенство, по четири пъти „Барса“ спечели титлата и Купата на Испания, както и три пъти Суперкупата на страната. Очаква се изборите за нов президент на клуба да се състоят на 7 март.

По-рано вчера бившият защитник на „Фиорентина“ и „Интер“ и настоящ анализатор на Sky Italia Даниеле Адани призова за изгонването от Испания на Хосеп Мария Бартомеу. „За щастие правосъдието в Испания действа по-бързо от италианското. В живота всяко действие се плаща. Ако е вярно това, че е използвал социалните медии, за да дискредитира личности като Лионел Меси и Жерард Пике, то той няма място в Испания. Да излъжеш цял един народ, това е непростимо. В същото време „Барселона“ затъваше в дългове. Когато сееш вятър, жънеш бури“, казва Адани.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html