петък, 3 май 2024 г.

Пирова победа за „Милан“ на „Олимпико“

„Милан“ продължава битката за титлата с много важна победа с 2:1 като гост на „Рома“. Тимът на Стефано Пиоли изигра страхотен мач и освен двата гола, вкара още два, които бяха отменени, а имаше и една греда. Лошата новина за „росонерите“ бе, че трима от най-важните футболисти на тима получиха контузии и бяха заменени – Хакан Чалханоглу, Златан Ибрахимович и Анте Ребич. Иначе Франк Кеси даде аванс за Милан в края на първото полувреме след 7-та си точно изпълнена дузпа в Серия А този сезон. В 50-ата минута Жордан Верету изравни, а осем минути по-късно Анте Ребич донесе успеха за гостите.
Така „росонерите“ остават на второто място в класирането с 52 точки, на 4 зад лидера „Интер“. „Ювентус“ и „Аталанта“ имат по 46, но торинци са с мач по-малко. „Рома“ остана на 5-то място с 44 точки.
„Казах на отбора, че два негативни мача не могат да заличат натрупаното самочувствие от последната година. Надявахме се да се справим по-добре през изминалите две седмици, но това, че не го направихме, само ни даде допълнителна мотивация. Момчетата заслужават похвала. „Рома“ разполага с играчи с големи скорост и качества в атака, така че знаехме, че поемаме риск. Не забравям, че сме най-младият състав в Серия А. Наясно сме, че не бяхме себе си срещу „Специя“ и „Интер“.
Контузиите на Златан Ибрахимович, Хакан Чалханоглу и Анте Ребич? Всички те са мускулни травми, но за момента изглеждат по-скоро вследствие на умора, а не на разстежения. Ще видим какво ще покажат прегледите. Намираме се в решаващ момент от сезона и се надяваме проблемите им да не са сериозни, тъй като се нуждаем от това всички да са на разположение”, коментира Пиоли след мача.
„Започнахме мача много лошо, страдахме от високата преса на „Милан“. В първите 20 минути допускахме много грешки. Губехме лесно топката в нашата половина, трудно се организирахме. Не искам да говоря за индивидуални грешки, тъй като проблемите ни тръгваха от организацията на играта в нашата половина. Не се движехме добре. Нещо винаги ни липсва срещу големите отбори, факт е, че нямаме победа над нито един от тях“, ядосан бе наставникът на „Рома“ Пауло Фонсека.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html