неделя, 28 април 2024 г.

Ще се откаже ли Федерер през 2021 г.?

Роджър Федерер изглежда готов и мотивиран за завръщането си на корта седмица преди старта на АТР 250 турнира в Доха, на който той ще изиграе първия си официален мач след Australian Open 2020.
Маестрото от Базел публикува снимка от тренировъчния корт в Дубай, където продължава подготовката си за дългоочакваното събитие. На нея 20-кратният шампион от Големия шлем е с широка усмивка на лицето, а надписът към фотоса гласи: „Обратното броени към Доха започва“.
Първоначално очакванията бяха 20-кратният Мейджър шампион да се завърне за Australian Open, но в крайна сметка взе решение да заложи на още няколко седмици възстановяване и тренировки. Голямата пауза за швейцареца дойде заради проблемите с коляното, които наложиха той да се подложи на две последователни операции през 2020-а. За него това е втори дълъг период на пауза в кариерата му след този през 2016-а. След него той се завърна по невероятен начин с триумф на Australian Open и „Уимбълдън“ през сезон 2017.
В Доха той ще бъде втори поставен. Лидер в схемата ще бъде Доминик Тийм, а другите големи имена в турнира са Андрей Рубльов, Денис Шаповалов, Гаел Монфис, Роберто Баутиста Агут, Давид Гофен, Пабло Кареньо Буста и Стан Вавринка.
Според мнозина анализатори 2021 г. може да се окаже повратна за швейцареца. На прага на 40-ия си рожден ден (Роджър ще ги навърши на 8 август), той ще се сблъска с различни и трудни препятствия и всички са любопитни как след повече от година отсъствие от тенис кортовете ще се завърне в тура. Федерер ще се съсредоточи главно върху турнирите в Хале, „Уимбълдън“, олимпийските игри в Токио и накрая – US Open.
В последните си интервюта Федерер говори за бъдещето и как вижда завръщането си. „Няма да играя на всяка цена. Да, искам да се върна и да запиша още няколко успеха, но това не са единствените ми амбиции. Искам да бъда с децата си. С тях играем тенис, баскетбол, караме ски и правим куп други интересни неща.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html