петък, 3 май 2024 г.

Мартин Карбовски: Кметът Фандъкова е ужасен човек

В интервю за БНТ пред Георги Любенов тази сутрин журналистът Мартин Карбовски, с присъщия си остър език, отправи десетки упреци към днешното управление на страната.

Журналистът отбеляза, че вече сме влезли в предизборна кампания, а това е „времето на големите изгубени каузи“.

Според него управлението на София от Йорданка Фандъкова е катастрофално. Духът на столицата е унищожен. По думите му пустият днес площад „Славейков“ е така устроен, че издигнатите метални конструкции приличат на „черни бесилки“. Според него те са „чудесна илюстрация“ на това как днес се управлява градът. Нещо повече – той назова Йорданка Фандъкова – „ужасен човек“, подчертавайки, че няма нищо против „жената Фандъкова“.

Той уточни, че политиците са функция на опростачването на самия народ и народът си избира по-прости от него политици, за да може после да им се подиграва.

Журналистът призна, че днес има заведени множество дела за начина му на говорене, но въпреки това той отново не успя да се удържи и разкритикува остро свободата на словото. „Управлението през последните 11 години унищожи журналистиката!“ – каза още М. Карбовски, защото през това време „г-н Борисов звъни по медиите и си прокарва своите идеи и като истински падишах сваля хора“.

Според Карбовски днес много кадърни журналисти са изтикани в ъгъла, защото управляващите не могат да понасят критиките – „Ако говорим за истинско общество – ние трябва да можем да понасяме критиката!“.

На шега или не, М. Карбовски изтъкна, че в момента той си търси работа в БНТ при Емил Кошлуков, на което Георги Любенов реагира ловко и предложи да му даде телефонния номер, за да се чуят. Карбовски иронично отбеляза, че няма нужда. – „Емил Кошлуков има моя телефонен номер и аз очаквам той да ме потърси, защото самият аз вече съм се надул много“.

Отново в сериозния тон Мартин Карбовски посочи, че политиката днес у нас се прави емоционално, а не експертно, както трябва.

Той определи раздаваните от Министерството на културата държавни награди, не пенсии, а подкуп – „подкуп на интелектуалците, което е унизително за самите интелектуалци“.

На въпроса има ли присъда над българската култура, М. Карбовски каза следното:

„Има. Няма да го назова по име, защото непрекъснато ме съдят. Но това е квинтесенцията на народния избор, който е фамозно глупав. Избират се хора, които не могат да си тръгнат от властта. Това са хора, които не стават за друго. Това се превърна във виц. Пожарникар води коремен хирург, за да му покаже как върви строежа на магистралата. Това е виц“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html