понеделник, 29 април 2024 г.

„Левски“ не вкара и на ЦСКА 1948, съдия първо даде дузпа, но после я отмени

„Левски“ направи второ поредно равенство – 0:0 в Първа лига. След като записаха такъв резултат срещу „Етър“ във Велико Търново, „сините“ вече нямат вкаран гол повече от 180 минути след ново нулево равенство, този път срещу ЦСКА 1948 на „Васил Левски“. Вратарят на Левски Звонимир Микулич се отличи с някои добри спасявания и така за втори пореден мач запази вратата си суха, но „сините“ взеха само точка за втори пореден кръг. Най-любопитната ситуация в мача дойде в 80-ата минута, а в главен герой се превърна реферът Никола Попов. Димитър Митков бе изведен добре сам срещу Микулич, стражът на „Левски“ се хвърли в краката му, деветката се строполи на тревата и съдията отсъди дузпа. След секунди Попов бе обграден от всички футболисти на „сините“ и промени решението си и вместо дузпа, отсъди симулация на Митков, на когото показа и жълт картон. Последва протест и от страна на домакините, но Попов не промени решението си втори път.

След равенството тимът на Стоянович остава девети с едва 20 точки, докато ЦСКА 1948 е шести с 28. Двубоят бе изгледан от селекционерите на младежкия и представителния тим Александър Димитров и Ясен Петров. Още в сряда „Левски“ приема „Берое“ за Купата на България.

„Беше труден и нервен мач. Трябваше да спечелим, но не правехме достатъчно. Във Велико Търново имахме положения, но не бяхме концентрирани. Тук нямахме толкова положения. Мачът беше по-нервен. Нямахме килърския инстинкт. Имахме само двама-трима в атака. Ако искаме трите точки, трябва да подобрим това. Всички виждате, че ни липсва плеймейкър. Имаме малко креативност. Опитваме да извлечем максимума от момчетата, докато контузените се върнат. Трябва да бъдем още по-компактни. Ако не вкараш гол и не допуснеш такъв, завършваш 0:0. Това е много малко. Ще видим колко реално е да спечелим Купата. Трябва да играем и на двата фронта. Не сме далеч от Топ 6, но не сме и далеч от зоната на изпадащите. Засега Найджъл Робърта остава. Ще видим утре“, коментира след срещата треньорът на „сините“ Славиша Стоянович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html