петък, 3 май 2024 г.

Хърватин спечели в Банско, Алберт Попов не стигна до втория манш

Филип Зубчич триумфира в първия гигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в Банско. Хърватинът бе втори след първия манш, но с изключително каране във второ спускане си гарантира победата. Зубчич завърши с общо време от 2:20.62 мин. На 0.40 сек. след него остана световния шампион в дисциплината от Кортина д Ампецо 2021 Матийо Фавре (Франция). Французинът бе лидер след първия манш. На трета позиция се нареди Щефан Бренщайнер (Австрия), който завърши на 0.93 секунди зад победителя. За него това е първи подиум в кариерата. Алекси Пинтюро (Франция) и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) допуснаха много сериозни грешки малко след началото на вторите си спускания. Французинът в крайна сметка се нареди четвърти, а норвежецът остана едва 17-и.

Алберт Попов не достигна до втория манш, след като завърши 48-и от общо 49 финиширали скиори в първото спускане на писта “Томба”. „Исках да покажа повече. Знаех, че ще ми е трудно, защото пропуснах 1-2 месеца, но трябваше наблегнем върху слалома, това е програмата за този сезон. Имаше един момент, в който загубих скорост, защото позицията ми не беше добра“, заяви Али след финала.

„Поздравления за хората и екипа, които направиха пистата. Всички казват, че е страхотна и много повече я харесаха от тази на Световното първенство. Утре ще имам втори шанс и ще дам всичко от себе си, после погледите се насочват към последния слалом в Кранска гора. Не сме решили още дали ще участвам в гигантския слалом. Целта ми там ще бъде да съм сред първите 25, за да се класирам за финалите. В момента съм 26-и, така че това е целта ми в този момент“, добави най-добрият ни алпиец в момента.

Утре в Банско ще се проведе още един гигантски слалом, като първият манш стартира в 11:00, а вторият в 14:00 часа българско време.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html