събота, 4 май 2024 г.

Армани ни връща към 80-те години на миналия век

Джорджо Армани предложи завръщане към модата на 80-те години на миналия век в есенната си колекция за „Емпорио Армани“, представена виртуално на Седмицата на модата в Милано, предаде БТА, цитирайки агенция Ройтерс.

Ветеранът, наричан почтително Крал Джорджо, използва ярките цветове, много розово и лилаво за колекцията „В настроение за поп“ за сезона есен/зима 2021-2022. Дори по черните тоалети има розови и лилави щампи или проблясващи пайети.

Панталоните са с с високи талии, гащеризоните са от кадифе, саката и палтата са със заоблени рамене. Бижутата са масивни. В мъжката част от колекцията има костюми със свободни панталони в черно и сиво, блейзери без яка, груби плетива. Вечерното облекло за господата е от черно гладко кадифе.

Седмицата на модата в Милано е виртуална. Дизайнерите представят филми с колекциите си на дигитална платформа вместо на обичайните пищни дефилета заради свързаните с пандемията ограничения.

Джорджо Армани е известен италиански моден дизайнер, основател на компанията Armani. Той е един от най-богатите хора в Италия.

Започва да създава нови модели през 1970 година, които се продават в няколко модни къщи в Италия. През 1974 г. е представена неговата първа колекция, която преминава при голям успех. Истинската слава го достига през 1975 г.

Армани е сред водещите модни дизайнери в света, диктуващи модата на вече няколко поколения. Освен облекло, той има в колекциите си аксесоари, часовници и бижутерия.

Той е сред първите дизайнери, забранили участието на модели с индекс на телесната маса (BMI) под 18 след смъртта на модела Ана Каролина Рестън през 2006 г. вследствие на анорексия нервоза.

Армани е открито бисексуален. Той има връзка със своя бизнес партньор, архитекта Серджо Галеоти от 1975 до смъртта на Галеоти през 1985 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html