неделя, 28 април 2024 г.

Възстановяването на Тайгър Уудс ще продължи 18 месеца

Един от най-великите спортисти на нашето време – Тайгър Уудс, е уверил приятелите си, че ще продължи своята бляскава кариера въпреки ужасяващата катастрофа, която претърпя преди няколко дни. Голфърът катастрофира край Лос Анджелис и потроши десния си крак. В официалното съобщение се съобщава за „комутирани отворени фрактури в горната и долната част на тибията и фибулата“.
Мнозина поставяха под въпрос дали Уудс ще може да се завърне в спорта. Това бе негова десета операция. В миналото той имаше сериозни проблеми с гърба и врата, които налагаха хирургически интервенции.
„Той не иска да приключи кариерата си по този начин. Ако има някакъв начин да продължи да играе, той със сигурност ще го направи“, сподели източник, близък до Уудс за списания People.
„Това е огромно разочарование за него, но той е преодолявал пречки и в миналото и мисли, че може да го направи тоново“, споделя още той.
Операциите на Тайгър са направени от проф. Йън Харис, който е шеф на ортопедията в медицинския център към Университета на Калифорния. При добро възстановяване няма да има проблеми спортистът да възстанови движенията си напълно, смятат лекарите. Минимум обаче ще му трябват 18 месеца.
Тайгър няма да понесе никакви санкции за катастрофата. „Тя е чист инцидент и няма да бъде разглеждане на други варианти“, заяви говорител на полицията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html