събота, 4 май 2024 г.

ЦСКА взе четвърти нов

Нидерландецът Мено Кох е четвъртото ново попълнение на футболния ЦСКА. Това съобщиха „червените“ на своя официален сайт. По-рано през деня треньорът Бруно Акрапович потвърди, че Кох ще се присъедини към тима и вече тренира с новите си съотборници.

Кох е защитник и пристига от белгийския „Ойпен“. Нидерландецът е кадър на ПСВ Айндховен. За четирите си години в клуба записва 90 мача за втория тим и само два за първия. В родината си носи екипите още на „Утрехт“ и НАК Бреда, а в „Ойпен“ преминава през лятото на 2019 г. Там изиграва 40 шампионатни двубоя, в които реализира три попадения. Бранителят идва като заместник на Валентин Антов, който бе преотстъпен с опция за закупуване в италианския „Болоня“. След сделката за втория си капитан треньорът на ЦСКА Бруно Акпарович, който използва схемата 3-5-2, разполага само с трима централни защитници – Петър Занев, Пламен Гълъбов и Юрген Матей. Именно на нидерландеца Матей вероятно ще са разчита за бързата адаптация на неговия сънародник.

„Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на миналата година, но тогава клубът му отказа да го продаде. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на червените“, пишат от ЦСКА на сайта си.

Преди Кох, „червените“ привлякоха още трима футболисти през зимния трансферен прозорец – еквадорския нападател Жорди Кайседо, аржентинския плеймейкър Федерико Варела и ганайския таран Бисмарк Чарлс.

По-рано днес треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович даде пресконференция преди съботното дерби с „Лудогорец“ в Разград.

„Г-н Дамбраускас го познавам от Хърватия. Той направи качествена работа там. Тук нещата са по друг начин. Има по-качествени играчи. Изискванията са по-големи. Трябва да се оправи с тази ситуация. Той обича да играе шах, както и аз. Трудно е срещу такива хора да направиш тактика. Но се надявам да стане хубав мач, който да зарадва българските фенове. Гросмайсторът? Дано да съм аз. Прогнози трудно се дават. Ще изчакаме мача и ще видим“, заяви босненецът.

Треньорът на ЦСКА беше категоричен, че все още не мисли за плейофите на първенството, които предстоят след 7 кръга. Разликата между двата тима е 3 точки в полза на лидера в класирането „Лудогорец“.

„Толкова далеч са мачовете от плейофите. Изобщо не мисля за това. Мисля за мача в събота. Цялата концентрация отива натам. С две победи можеш да станеш първи. Няма значение да правим сметки. Трябва да сме концентрирани, всичко друго пречи. Не ме притесняват „Лудогорец“. Ние можем да реагираме на всичко, което имат те. Те имат индивидуални качества. Но имат и слабости, за които ние знаем. Трябва да неутрализираме техните качества. Това е първата ми цел. Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени. Могат да се намерят много слаби точки в противника, но той може и да се оправи“, заяви Акрапович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html