петък, 3 май 2024 г.

Световната №3 в тениса се ваксинира

Румънската звезда в тениса Симона Халеп се ваксинира в Националния военномедицински институт „Кантакузино“ в Букурещ. Тя се нареди в списъка с имунизирани срещу коронавируса с ваксината на BioNTech/Pfizer.
„Смятам, че това е за доброто на всички, затова реших да го направя“, коментира пред местните медии Халеп. „Добре съм сега, няма странични реакции, надявам се да нямам такива изобщо. Трябва да получа и втората доза. Успокоява ме това, че имам по-голяма сигурност след тази ваксина, но ще продължа да се пазя възможно най-много.“
На 31 октомври миналата година Халеп обяви, че е дала положителен тест за COVID-19.
По решение на румънското правителство членовете на националните и олимпийските отбори са включени във втория етап на ваксинация в страната.
„Ако това е единственият начин да се отървем от пандемията, най-добре е да се ваксинирате“, призовава тенисистката.
„За щастие аз изкарах вируса леко. Но, разбира се, като професионален спортист се притеснявах най-много за белите си дробове. Пълните изследвания показаха, че всичко е наред“, допълва Халеп, която стигна до 1/4-финалите на Australian Open. Там бе спряна от Серина Уилямс (САЩ), след като не успя да вземе сет на 23-кратната шампионка от Големия шлем и загуби с 3:6, 3:6.
„Искам да играя на олимпиадата в Япония“, каза още звездата на румънския спорт след ваксинацията. „Искам медал там, дори си мечтая за злато. Надявам се условията да са по-добри и леки за тенисистите оттук до края на годината, защото в Австралия беше тежко за всички ни.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html