понеделник, 29 април 2024 г.

Алън Пардю: За първи път се боря не за спасение, а за титла

Техническият директор на ЦСКА Алън Пардю даде интервю за „Сън“, в което разказа много интересни неща за времето, откакто заема тази позиция на „червените“. Той призна, че „има неща, които са го накарали да вдигне вежди“, но като цяло е много щастлив в България. „Участвал съм във финали за купи като играч и като мениджър. Но винаги съм се борил да не изпадна от Висшата лига или да се махна от Чемпиъншип. В Нидерландия работата ми бе да задържа отбора в първата дивизия, което и направих. Но, най-после ми се случва да не се боря срещу всичко и всички. Сега се боря не за спасение, а за титла. Трябват ни три точки, за да настигнем „Лудогорец“ – имаме една загуба този сезон, а те – две“, обяви Пардю.
Директорът, който е работил в „Нюкасъл“ и „Уест Бромич“, а от три месеца е шеф в ЦСКА, се наслаждава много на липсата на видеоповторения в Първа лига (нещо, което се очаква да се промени за плейофите).
„Подписах за няколко години, но имаме споразумение, ако нещо се появи, да мога да си тръгна. Но знаете ли – тук се наслаждавам“, каза Пардю.
„Разбира се, бюджетите не са от същото ниво като в Англия, няма по 8 спортни учени във всеки отбор, няма паркинги край тренировъчните игрища, пълни с коли, от които да ти се навлажняват очите. Но тук има прилично техническо ниво и съдиите позволяват мачовете да вървят и да има по-твърди влизания. И няма VAR. Има неща, които тук ги няма, но наистина не ми липсват“, каза Пардю.
Пардю каза, че собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев иска да построи нов стадион. „Мога да им дам съвети в тази насока заради опита си с „Кристъл палас“.
По думите му има и неща, които карат човек да се изненада. „Собственикът на нашия съперник „Лудогорец“ Кирил Домусчиев също държи и телевизионните права на първенството, а в Англия това би предизвикало въпроси за конфликт на интереси“.
Англичанинът е впечатлен и от бойния клуб на ЦСКА, чиито тренировки се водят в зала на стадион „Българска армия“. „Някои запалянковци са в него. Част от тях изглеждат доста страшно. Не бих се закачал и с треньора Бруно Акрапович“, добавя Пардю.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html