събота, 4 май 2024 г.

Софиянски: Божков ще бъде като Симеон през 2001 г.

Явяването на партията на Васил Божков „Българско лято“ на изборите с мандатоносител „Българско национално обединение“ е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, заяви бившият столичен кмет и бивш служебен премиер Стефан Софиянски по БНР.

„Божков е човек с възможности и със способности, доказани, и съм сигурен, че идеите му са добри. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си правим семейни партии“, каза Софиянски. Неговата дъщеря Ива е омъжена за Антон – син на укриващия се в Дубай с 18 обвинения бизнесмен.

Според Софиянски „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента, защото избирателите, които са декларирали, че няма да гласуват, а те са мнозинство, в момент на мобилизация ще търсят хора с доказани възможности.

Софиянски очаквал сериозни хора в управлението и независими партийно, които чисто професионално да изведат страната напред. „България е в постоянна криза. 12 години е член на ЕС и през всичкото това време е на последно място и все повече се отдалечава от останалите“, припомни бившият кмет на София.

„Коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка. Най-вероятният изход е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка грешка се заплаща. Стремят се технически и юридически да преформатират коалицията в оригиналния състав, в който са водени преговорите“. Така коментира основателят на ССД отказа на ЦИК да извади партията му от коалицията с комунистите. Той уточни, че неодобрението на управлението, общата идеология, проектът на нова конституция води логиката ССД да се явят на изборите със земеделците и с КОЙ.

„Няма да се явявам на тези избори в лично качество. Но ще посветя живота си на борбата за нова форма на управление и една съвременна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме в момента“, каза още Софиянски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html