събота, 4 май 2024 г.

Ресторантите отварят на 1 март, на 1 април – дискотеките


Премиерът Бойко Борисов обяви на правителството заседание в сряда, че на 1 март ресторантите ще отворят, а на 1 април- нощните заведения, защото има над 350 000 ваксинирани и оздравели от Ковид 19. Здравният министър трябва да обсъди с браншовите организации готовността за отваряне на заведенията от 1 март.

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени“, заяви министър-председателят. „В заповедта запишете, че от 1 април и съответно нощните заведения ще бъдат отворени“, добави той.

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната. Всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо. „В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин“, отбеляза Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html