събота, 4 май 2024 г.

Карлос Контрера: Умните и красивите борци срещу мафията бръкнаха в кацата с меда

 

Карлос Контрера, председател на „Патриоти за София“ и столичен общински съветник от ВМРО. Снимка Интернет

Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет излови кмета на район „Красно село“ – Росина Станиславова (Демократична България), че си самонадписва по половин заплата от програмата за подпомагане на пострадалите от Ковид-19.

Финансираният с европейски средства проект е „Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания“. Всички столични райони кандидатстваха за тази програма. В Красно село обаче се оказва, че освен алтруизма, районният кмет е решил да си докара едни пари. Писала се ръководител на проекта и си саморазпределяла хонорари за това към заплатата.

Кметицата на „Красно село“ от ДБ, Росина Станиславова, избрана с подкрепата на Мая Манолова и БСП. Снимка Интернет

По-странното е, че въпросната кметица на Демократична България отказва да предостави документи колко точно пари си е прибрала от проекта, ръководейки го. Остава един горчив привкус от цялата тази ситуация. Така например, редно ли е районният кмет да получава месечен хонорар, за да ръководи проект. Всъщност, априори не е ли това работата му – да ръководи. Да ръководи без значение дали парите са европейски и, че може да се получава възнаграждение за това.

Логично е да си зададем и въпроса какво точно е ръководела Станиславова и защо не е бил посочен друг човек, който наистина организира пряко работата? Едва ли някой има и най-малкото подозрение, че районният кмет е ръководел на хартия, а някой друг шерп се е занимавал с цялата координация и реално е организирал нещата. Всъщност, казусът е еманация на това, което критикуват гражданите в районните администрации.

Парадоксът е, че точно представител на „умните и красивите“ от Демократична България се овъртя на първия ден от мандата, за да вземе едни пари. Сега ще започне разтягане на локуми, че е законно, видите ли, да се проверят всички кметове и т.н. Обаче това не отмива по никой начин горчивия привкус, че точно „умните и красивите“ борци срещу „мафията“, раделите за нов морал в политиката от Демократична България бръкнали у кацата с меда. И не само бръкнали, но и нагло обесняват, че това било правилно. Не само сгащени на място, но и за още се облизват.

Иначе въпросната госпожа Станиславова, улисана в раздаването на патронажни грижи, за цялата минала година не можа да асфалтира и една дупка в района, да оправи и един тротоар в района и върна целия си бюджет за това. После защо гражданите са недоволни…

От ФБ профила на автора. Заглавието е на редакцията

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html