събота, 4 май 2024 г.

Цветан Цветанов се изплаши от лидерски сблъсък с Борисов

Популярният телевизионният водещ Горан Благоев, който дълго време бе в БНТ, а сега е в „Евроком“, е водач на листата на „Републиканци за България“ в 23-ти столичен избирателен район. Това стана ясно от публикувания списък с водачи на листи на партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Горан Благое

Самият Цветанов е начело на листите на републиканците в Благоевград и Велико Търново.

Двама напуснали ПГ на ГЕРБ също са сред водачите на листи. Джема Грозданова, която бе председател на парламентарната комисия по външна политика в отиващия си парламент, е № 1 в София-24. А Владислав Николов, който напусна групата днес и се обяви за независим, води в Плевен.

Интересно име е първият в листата на 25-ти МИР София. Това е  волейболистът Боян Йорданов, бивш национал, известен с прозвището „поразяващата лява ръка“. В този район той ще мери сили с лидерите на двете основни партии Бойко Борисов (ГЕРБ) и Корнелия Нинова (БСП). Припомняме, че с името на Боян Йорданов е свързан тежък гаф на Цветанов. По време на учредяването на партията „Републиканци за България“ бившият вицепремиер обърка името му и го нарече Боян Иванов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html