събота, 4 май 2024 г.

Росен Барчовски иска трима американци за ЕвроБаскет 2022

Трима американци може да са на разположение на селекционера на националния отбор Росен Барчовски за европейското догодина. Това стана ясно от думите на самия треньор при завръщането на „трикольорите“ от Рига. „Вървят процедури с центъра Дейвид Кравиш, но може би ще търсим вариант и с гард за всеки случай. Ако ми се гарантира, че Станимир Маринов е здрав, няма и да си помисля за друг, но той има често болежки. Така че може би ще се застраховаме“, каза на родна земя треньорът, не изключвайки от пъзела Дий Бост, който е неизменна част от представителния ни тим в последните години.

„Лъвовете“ кацнаха на Летище „София“ в ранния следобед и бяха посрещнати от шумна агитка. Още с появата им, започнаха песни и скандирания, като имаше и огромен транспарант „10 години стигат. Благодарим ви!“ „Апетитът идва с яденето, с победите. Смятам, че на играчите им е харесало да се борят цял мач – 40 минути за една победа, вместо 10 мин за победа, 10 минути за равен мач, 10 минути да не паднем с много и последните 10 за статистиката“, каза президентът на федерацията Георги Глушков.

„Чувствам се добре в България. Радвам се, че победихме и отново съм тук. Много съм щастлив, както и всички останали. Мисля, че е хубаво да видим фенове, особено след като се класирахме на европейско, след толкова дълго пътуване и след седмица в хотела. Смятам, че е страхотно“, сподели пък натурализираният янки Бост. „Най-важното за мен и за останалите бе да се класираме. За тази цел играхме. Мисля, че атмосферата в отбора е добра, липсват ни някои ключови играчи, но в този тим всички знаем, че трябва да сме единни и да побеждаваме. Важното е да сме здрави и когато имаме Везенков и още няколко човека, нещата ще бъдат още по-добри. Казах и преди, ще играя на европейското“, допълни гардът на Монако.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html