петък, 3 май 2024 г.

Роналдо подгони нов рекорд (видео)

Мегазвездата на „Ювентус“ Кристиано Роналдо се приближи плътно до рекорд на шведа Златан Ибрахимович. Португалецът се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Кротоне в двубой от 23-ия кръг на Серия „А“.
Така калабрийците станаха 78-ия клуб от Топ 5 първенствата в Европа в чиято врата Роналдо е отбелязвал гол. Повече от него от 2000 г. насам е огорчавал Ибрахимович, който е вкарвал във вратите на 79 различни отбора. В Серия А Роналдо вече се е разписвал срещу всички съперници на „Ювентус“ – 18.
След срещата треньорът на „Ювентус“ Андреа Пирло заяви, че отборът му не е отписал титлата и ще се бори докрай с лидера „Интер“ за трофея. „Започнахме нервно заради последните резултати, но след това головете ни дадоха спокойствие и заиграхме по-добре. Най-важното е, че взехме трите точки в домакински мач. В събота ни предстои мач с „Верона“ и едва след него ще мога да кажа на кои играчи ще мога да разчитам за реванша с „Порто“ от Шампионската лига. „Интер“ е лидер и всички след него в класирането са претенденти. Ние сме сред тях, но ще се борим до последния кръг да защитим титлата“, каза още наставникът на „старата госпожа“.
С успеха над последния в класирането „Юве“ е трети в таблицата с 45 точки, на 8 зад лидера „Интер“, но и с мач по-малко от „нерадзурите“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html