петък, 3 май 2024 г.

Трима световни шампиони по ски ще карат в Банско

Трима от актуалните шампиони от завършилото в неделя световно първенство по ски в Кортина д’Ампецо ще участват в края на седмицата в стартовете за Световната купа в гигантския слалом в Банско. Сред 61 алпийци от 19 страни, които са потвърдили участие, са Матийо Фавр (Фр) – световен първенец в паралелния гигантски слалом и гигантския слалом), Марко Шварц (Ав) – световен шампион в комбинацията и бронзов медалист в гигантския слалом и Фабиан Вилкенс Солхейм (Нор) – №1 в отборната надпревара.От състезателите, спечелили медали в италианския зимен куррорт, под връх Тодорка ще карат Алексис Пинтюро (Фр), Лоик Меяр (Швейц), Лука де Алипрандини (Ит), Филип Зубчич (Хърв) и Хенрик Кристоферсен (Нор).

Преди 2 години Кристоферсен спечели световната титла в Оре в гигантския слалом, а след това и първо място в същата дисциплина за Световната купа в Банско.Пинтюро е лидер в момента в класирането за големия Кристален глобус с 924 точки, както и в подреждането за гигантски слалом с 440 т. и за паралелен гигантски слалом със 100 т.

България ще бъде представена в Банско от водещия си алпиец Алберт Попов, който на световното първенство в Кортина зае 24-о място в гигантския слалом, а коронната си дисциплина – слалом, не завърши във втория манс. Стартовете у нас са насрочени за 27 и 28 февруари от 11.00 и 14.00 ч. и в двата дни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html