събота, 4 май 2024 г.

ВМА откри втора зала за масово ваксиниране

Втора зала за ваксиниране срещу Ковид 19 бе открита днес във Военномедицинска академия, съобщиха от самата болница. Там работят съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори“.

Залата дава възможност на всички граждани, които желаят, да се ваксинират с препарата на „AstraZeneca“. В нея могат да се имунизират по 20 души едновременно. За последните няколко дни във ВМА са ваксинирани над 3 хиляди души.

В същото време премиерът Борисов даде указания да започне ударно ваксиниране на всички желаещи в страната, включително в малките и труднодостъпните места, за да бъде спрян ръстът на новозаразените и да може да се премине към отваряне на заведенията от 1 март. Той подчерта, че опашките пред ваксинационните пунктове в почивните дни – след обявяването на „зелени коридори“ за всички желаещи имунизация, категорично са опровергали тезата, че хората в България не искат ваксини. „Която и да се сложи, все е добра“, коментира премиерът по повод изборът на вид препарат за имунизиране срещу Ковид 19.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html