петък, 3 май 2024 г.

„Левски“ не успя да бие последния

„Левски“ не успя да победи последния в класирането Етър и двата тима завършиха при 0:0 двубоя си във Велико Търново. „Сините“ разочароваха, въпреки че в игра се появиха голяма част от новите попълнения.

Още с първата си атака домакините можеха да излязат напред в резултата. Живко Атанасов сгреши и Ловре Кнежевич отне топката, след което се устреми сам срещу Микулич. Начо Монсалве с отличен шпагат изби топката миг преди играча на Етър да стреля. „Левски“ отвърна с удар на Найджъл Робърта, който не успя да намери очертанията на вратата. Холандецът получи нова възможност малко по-късно, но си поведе дълго топката. Удари на Здравко Димитров и Илия Юруков пък преминаха покрай гредите на вратата на Етър.

В началото на второто полувреме отново отбраната на „Левски“ допусна безобразна грешка. Неразбирателство между Микулич и Монсалве заложи кълбото на Гаетан Мизу, който обаче бе изненадан от открития шанс и шутира над гредата. „Левски“ натисна едва в последните 15 минути, но резултат нямаше. Не помогна и червения картон на Мариян Иванов, който остави „Етър“ с намален състав. Робърта прояви егоизъм при добра атака и вместо да пусне на празна врата към непокрития Божинов, реши да стреля от малък ъгъл и топката бе избита. Последният шанс в мача бе пред Михайлович, който обаче шутира право в ръцете на Господинов.

„Беше труден мач, както и очаквахме. Много агресия и от двете страни, добро темпо. Искахме три точки, загубихме обаче две. Променихме схемата, във фаза защита беше добре, на дълги топки обаче не бяхме концентрирани, трябва да знаем, че за първи път играхме в този състав. Бари имаше желание да вкара, но е на три тренировки с нас, трябва му още време, за да влезе в ритъм. Робърта? Не знам какво става, нямам конкретна информация, не знам, не знам. Ако кажа нещо, ще излъжа. Имаме нападатели, ще видим какво ще стане, ако Робърта си тръгне. Стивън е професионалист, разбира ситуацията, ще има ротации, за всеки ще дойде ред“, каза треньорът на „сините“ Славиша Стоянович след мача.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html