събота, 4 май 2024 г.

Къде в страната може да се ваксинирате срещу ковид

Резултат с изображение за „ваксиниране“

Приключи вторият ден на ваксинациите срещу COVID-19 в „Пирогов“ за всички желаещи от София. От вчера започна ваксинация и в болниците „Света Анна“ и ВМА с ваксини AstraZeneca, като от днес във ВМА ще има в наличност и от ваксините на Pfizer и Moderna, съобщи директорът на болницата Венцислав Мутафчийски. Много от Районните здравни инспекции (РЗИ) в страната започнаха да ваксинират всички желаещи с ваксините на AstraZeneca днес, в някои става с предварително записване, в други – без. Хронично болните трябва да носят експертиза, която да го доказва. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място.

Министърът на здравеопазването, който посети няколко от пунктовете за ваксинации в София вчера, пред които се бяха образували опашки, изрази мнение, че няма смисъл да се записват часове. Информационната система за записване за ваксиниране вероятно ще започне да работи на 3 март, каза той. „За мен е по-добре да чакат хората за ваксинация, отколкото да чакат пред спешните кабинети или да чакат линейка. Доволен съм от темпа на ваксинацията, постигаме добър резултат“, каза Ангелов.

В петък премиерът разпореди да се осигури „зелен коридор“ за всички желаещи да се ваксинират, докато хората от приоритетните фази се колебаят. Обмисля се да се въведат и нови часове за зелени коридори през седмицата, но това ще бъде обсъдено в понеделник, каза здравният министър днес. За последните 24 часа са поставени над 13 000 дози ваксини, общият им брой вече е 104 268, а ваксинирани с втора доза са 26 750 души.

Къде може да се ваксинират гражданите в неделя, 21 февруари

В София – петте пункта пред „Пирогов“, във ВМА и в пункт в двора на „Света Анна“ – от 8 до 17 часа, както и в ДКЦ „Софиямед“ от 9.30 до 14.30 ч. без предварително записване. От 10 ч. в първа, втора и пета МБАЛ ще се прави ваксинация. „Александровска“ болница също отваря фургон за ваксинации в двора си, който ще работи от 8.30 до 17 ч. без предварително записване, а от 10 до 17 часа ще се поставят ваксини на всички желаещи и в болница „Св. Иван Рилски“.

В РЗИ-Пазарджик – след записване на телефони 0885 07 88 96 и 0898 85 18 85.

В имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян с ще могат да се ваксинират всички желаещи. Гражданите могат да се записват на телефони: в работно време от понеделник до петък 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 или по всяко време на мобилен 0884 495765.

В Бургас и областта са разкрити допълнителни кабинети, в които всички желаещи могат да се имунизират без предварително записване между 9 и 16 часа:

РЗИ – 2 кабинета
Общински Комплексен онкологичен център – 2 кабинета
ДКЦ 1 – 1 кабинет
МБАЛ „Маджуров“ – 1 кабинет
МБАЛ „Бургасмед“ – 1 кабинет
ДКЦ „Ел Масри“ – 1 кабинет
В бившата Военна болница
МБАЛ Карнобат
МЦ Айтос
„Вива Клиник“ – Слънчев бряг
МБАЛ Поморие
МЦ Царево

В края на следващата седмица в Бургас се очакват доставки на ваксините на Pfizer, а в началото на март – на Moderna.

Имунизационният кабинет в РЗИ Перник ще работи от 11 до 13 ч. без предварително записване.

В Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 ч. в неделя.

Днес ше се правят имунизации и в Благоевград и Добрич. В Плевен в неделя започва масова ваксинация в 9 кабинета от 14 до 16 часа, изисква се предварително записване.

„В УМБАЛ „Георги Странски“
УМБАЛ „Св. Марина“
МБАЛ „Св. Панталеймон“
МБАЛ Левски
МБАЛ Кнежа
МБАЛ Гулянци
МБАЛ Белене
ДКЦ Червен бряг

 

В Кюстендил има 4 имузационни кабинета и по един в Дупница, и Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево. Имунизация ще правят и личните лекар от неделя, както и трите болници – в Кюстендил и двете в Дупница. Имунизацията става след предварително записване. От 9 до 16 часа ще работят двата кабинета за ваксинация в РЗИ-Пловдив. Имунизационни кабинети ще работят и в Раковски, Карлово, Асеновград, Първомай, съобщи пред БНРобластният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. МБАЛ „Медлайн“ също ше ваксинира от 10 ч. всеки, който желае, без предварително записване, съобщиха от болницата.

В болницата в Асеновград от 10 до 16 ч.ще бъдат ваксинирани всички желаещи, но ако има чакащи пациенти и след този час, те също ще бъдат обслужени, съобщиха от болницата.

В РЗИ-Варна ще се извършват имунизации на всички граждани след записване на телефон 0887713944. Кабинетът работи от 10 до 14 ч., но ако има много желаещи, ще работи до 17 часа.В Добрич започва от неделя ваксинирането в РЗИ, след предварително записване на телефон 058 588 614.

Ще работят кабинети за ваксиниране в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански. От 10 до 12 часа ще работи имунизационният кабинет в Благоевград и Медицинския център при д-р Дафина Тачова, където също се извършват имунизации.

В РЗИ-Шумен ваксинации също ще се извършват без предварително записване между 10 и 16 ч. в неделя. Дежурен кабинет в РЗИ-Ямбол ще работи от 9 до 15 ч. без предварително записване.

В Русе ще се извършва ваксинацията без предварително записване на следните места:

болница „Канев“ от 10 до 18 ч.

пред ДКЦ-2 от 10 до 16 ч.

болница „Д-р Димитър Граматиков“ от 10.30 до 15 ч.
Медицински център – 1 от 9 до 12 ч.

В Бяла от 9 до 18 часа ще се поставят ваксини в кабинет в болница „Юлия Вревска“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html