събота, 4 май 2024 г.

Джокович прегърна девета титла в Мелбърн

Новак Джокович е новият-стар шампион на Откритото първенство на Австралия. На финала на надпреварата световният №1 победи Даниил Медведев със 7:5, 6:2, 6:2.
За сърбина това е рекордна 9-а титла от Мелбърн и общо 18-та в турнирите от Големия шлем.
С успеха днес Ноле записа 21-ва последователна победа в турнира, а освен това сложи край на серията от 20 победи поред на Медведев в тура. За руснака това е втори загубен Мейджър финал, след като през есента на 2019 г. отстъпи в пет сета на Рафаел Надал в спора за трофея на US Open.
Медведев бе спечелил 3 от последните 4 мача срещу Ноле, но и този факт не помогна особено на руснака, чиято стабилна игра от дъното на корта не бе проблем за световния №1. Джокера със сигурност през март ще подобри рекорда на Федерер за най-много седмици като лидер в класацията на АТР. Даниил пък ще дебютира в Топ 3.
Като цяло мачът бе на много високо ниво, но играта, с която Медведев съкруши Стефанос Циципас и останалите си съперници до момента, не успяваше да пречупи сърбина, който направи само 17 непредизвикани грешки в целия мач. Руснакът на свой ред направи 30 и бе много колеблив на втори сервис, при който спечели едва 32% от разиграванията.
„Даниил ще спечели титла от Шлема, в това няма съмнение. Но моля те, изчакай още няколко години“, обърна се Ноле към финалиста по време на награждаването. „Последният месец беше труден, но като теглим чертата, турнирът бе успешен за всички. Голямо предизвикателство в много отношения“, каза още световният №1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html