четвъртък, 2 май 2024 г.

Би Ти Ви определи кой ще води сутрешния блок вместо Хекимян

Биляна Гавазова и Златимир Йочев ще са новите водещи на сутрешния блок на Би Ти Ви „Тази сутрин“ от 1 март, съобщиха от телевизията. Те наследяват Антон Хекимян, който беше избран за директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в телевизията. Златимир Йочев е с 14-годишен опит в телевизията, като повече от три години е водещ на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Пътят му в телевизионната журналистика започва през 2007 година в БНТ. Биляна Гавазова ще продължи и своята рубрика „Чети етикета“, в която се дискутират потребителски теми.
Освен новия формат с двама водещи екипът на „Тази сутрин“ ще въведе още нови елементи, които зрителите ще видят от 1 март, казват още от Би Ти Ви.

Кадровите смени в Би Ти Ви започнаха почти веднага след смяната собствеността на телевизията, която през октомври беше продадена на регистрираната в Нидерландия инвестиционна група PPF на чешкия милиардер Петр Келнер. Новият изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак обяви, че решението Венелин Петков да бъде сменен като шеф на новините от Антон Хекимян е негово. Сред първите освободени беше и директорът „Програма“ Маргарита Александрова. Нейният пост беше зает от Христо Хаджитанев, който работи в телевизията от близо година.

В края на януари напусна главният редактор на новините Гена Трайкова, която бе заменена от Веселина Петракиева. Рокадите в телевизията продължиха и със смяната на главния редактор на актуалните предавания Валя Гиздарска, като постът беше поверен на продуцента на сутрешния блок „Тази сутрин“ Искра Владимирова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html