понеделник, 29 април 2024 г.

Бил Гейтс иска да създаде модифицирана ваксина срещу ковид

Бил Гейтс обмисля възможността за модифицирана ваксина

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс смята, че може да е необходима трета фаза на ваксинация за пълна защита срещу коронавирус, по време на която пациентът ще бъде инжектиран с модифицирана ваксина, за да се вземат предвид мутациите на вируса. „Основният въпрос сега е дали трябва да осигурим универсална ваксинация с наличните средства и методи и трябва да ваксинираме на три фази или трябва да модифицираме ваксината“, каза той пред телевизия CBS, коментирайки ситуацията с коронавируса в САЩ. Компаниите за ваксини вече проучват възможността за създаване на модифицирани варианти, така че тези, които вече са преминали през две фази на ваксинация, може да се нуждаят от трета. Вероятно ще имаме подобрена ваксина, така че когато тези мутации достигнат САЩ, ще бъдем напълно уверени в защитата от тях“, каза Гейтс..

Междувременно в САЩ има нарастващ страх от нови мутации на коронавируса. Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, който се смята за главен експерт в тази област в САЩ, не изключи, че съществуващите ваксини може да не успеят да защитят човек от всички варианти на инфекция.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в реч в Съвета за сигурност на ООН по проблемите на борбата с пандемията също не изключи, че болестта, победена с помощта на ваксината, може да се върне в бъдеще, ако нейната мутация не бъде предотвратена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html