събота, 4 май 2024 г.

Харизанов: В парламента ще влязат тотални политически аматьори

Формирането на правителство в 45-ия парламент няма да зависи само от победителя на парламентарните избори. Това каза пред Радио „Фокус“ Георги Харизанов, изпълнителен директор на телевизия „Европа“, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика.

Георги Харизанов. Снимка: Клуб З

Той уточни, че математиката не излиза, а в същото време се очертават три големи групи партийни кандидати.

В първата от които ще бъдат тясно-партийните. И те винаги ще бъдат кандидати, независимо какво се случва.

Втората група кандидати, според него, ще бъдат ново поколение партийни кандидати или т.нар. „граждански квоти“, които имат конкретни симпатии към конкретна партия.

Третата група ще е на тотални политически аматьори, които за първи път ще попаднат в парламента. Той изтъкна, че тази трета група ще бъде най-притеснителна.

„Били сме свидетели през годините, че това никога не е водило до нищо смислено и добро, но както се казва – нека дадем шанс на всеки да се изложи веднъж, а ако се изложи втори път – значи ние сме виновни“, каза още Георги Харизанов.

Той обясни, че ако погледнем в годините назад и видим какво са обещавали от ГЕРБ преди избори ще разберем, че съвпадението на изпълнено и обещано е много голямо, защото според него нещата, за които е критикувана управляващата партия, че не е изпълнила тя никога не ги е обещавала.

Харизанов уточни, че ГЕРБ никога не е обещавала сериозна реформа до корен на правосъдието и прокуратурата, а по-скоро от партията казват, че спазват принципа за разделение на властите и не се месят на други места.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html