понеделник, 29 април 2024 г.

Осака разплака Серина, ще играе с американка на финала

За първи път в кариерата си Дженифър Брейди ще играе на финал в турнир от Големия шлем. Американката надигра дебютантката на Мейджър полуфинали Каролина Мухова с 6:4, 3:6, 6:4 и в събота ще играе за титлата срещу Наоми Осака. Въпреки че допусна над 30 непредизвикани грешки и криза в играта си във втория сет, световната №24 беше по-успешна в ключовите моменти срещу чехкинята. С победата тя се класира едва за втори финал в кариерата си. Предходният бе в Лексингтън миналата година, когато Брейди стигна до трофея, а после направи поход към полуфиналите на US Open, където загуби от Наоми Осака.
По-рано японката спря Серина Уилямс по пътя й към 24-тата титла от Големия шлем. Трикратната шампионка надигра 39-годишната американка с 6:3, 6:4 и се класира на финал на Australian Open за втори път в кариерата си.
Това е трета победа за японката срещу 23-кратната шампионка от Големия шлем от общо четири мача помежду им. Освен знаменития финал на US Open през 2018, Осака спечели още в Маями същата година и макар Серина да взе реванш в Торонто през 2019, днес нямаше шанс.
„Можех да поведа с 5:0, но допуснах много грешки. Този ден като цяло е една голяма грешка. Играх добре през целия турнир, но пропуснах ред възможности“, призна Серина на пресконференцията в Мелбърн, след което напусна срещата с журналистите разплакана.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html