петък, 3 май 2024 г.

Дубайска принцеса с видео за помощ – обяви, че е заложница

Шейха Латифа бин Мохамед ал Лактум, една от дъщерите на монарха на Дубай, обяви във видео, че е заложник във вила под охрана, където е държана против волята си. Клиповете бяха разпространени от Би Би Си.

Латифа бин Мохамед ал Мактум опита да избяга през 2018 г., но бе върната насила в Дубай, а миналата година съд в Лондон прие за доказани твърдения на бивша съпруга на шейха, че той е наредил отвличането на Латифа и на още едно от децата си.

„Искам само да съм свободна“, казва Латифа и обяснява, че и пред вилата, и в нея има полицаи. „Всички прозорци са затворени, не мога да ги отворя“, добавя тя в клип, сниман в банята на вилата, защото само там може да се заключи. Шейхата е заложник и се страхува за живота си. „Полицията ме заплашва, че ще ме изведе навън и ще ме застреля, ако не си сътруднича с тях“, казва тя. „Те също ме заплашиха, че ще бъда в затвора през целия си живот и никога повече няма да видя слънцето.“

Преди разпространението на тези клипове, единственото доказателство, че Латифа е жива, бе от декември 2018 г., когато семейството й разпространи снимки, на които принцесата е с известна правозащитничка и предишен президент на Ирландия Мери Робинсън.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html