петък, 3 май 2024 г.

„Челси“ продължава без загуба при Тухел, влезе в Топ 4 (видео)

Възходът на „Челси“ при новия мениджър Томас Тухел продължи с победа с 2:0 над „Нюкасъл“ на „Стамфорд Бридж“.
С голове на Оливие Жиру и Тимо Вернер през първата част, „сините“ се върнаха в Топ 4. Тухел пък постигна пета поредна победа с „Челси“ и все още няма поражение на сметката си.
„Челси“ вече има 42 т., с колкото е и петият „Уест Хем“. „Чуковете“ се справиха с „Шефийлд юнайтед“ – 3:0, като точни бяха Деклан Райс, Иса Диоп и Райън Фредерикс.
Шампионът „Ливърпул“ е шести с 40 т., а „Манчестър сити“ е водач и гледа уверено към титлата с 53 точки, като „гражданите“ са и с мач по-малко.

В същото време стана ясно, че защитникът на „Ливърпул“ Вирджил ван Дайк се е прибрал в базата на тима, за да продължи възстановяването си. Той лекува тежка контузия в коляното, която получи в дербито с Евертън на 17 октомври 2020 г. Последните два месеца нидерландецът прекара в комплекса Над ал Шеба в Дубай, където бе подложен на различни възстановителни процедури. В следващите седмици Ван Дайк ще продължи заниманията с треньорите на „Ливърпул“, като за него е направен специален режим, включващ леки натоварвания и рехабилитация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html