петък, 3 май 2024 г.

Контузия и обрат извадиха Григор Димитров от Australian Open

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист отстъпи пред руската сензация Аслан Карацев след – 6:2, 4:6, 1:6, 2:6. За съжаление, в началото на третата част Димитров получи контузия в кръста и не успя да завърши срещата в кондиция.

Мачът започна с ранен пробив в полза на Карацев за 2:1. От този момент Димитров вдигна нивото и заигра много силно, като спечели шест поредни гейма, за да вземе сета и да стигне до 6:2, 1:0.

Българинът беше много близо до четвърти пореден пробив в маратонски втори гейм на втория сет, продължил повече от 13 минути. Руснакът обаче спаси пет възможности за пробив. В следващия си сервис гейм той се защити от 15:40.
Това донесе увереност в играта на Карацев, който проби с втората си възможност в мача. Димитров мигновено отговори и изравни, но след още един пробив руснакът взе сета и изравни.

Българинът взе първия си сервис гейм в третата част. От там обаче проблемите пред него започнаха да се увеличават. Руснакът заигра все по-устремено, а при Димитров се забеляза физически проблем. След петия гейм 18-ият в схемата доигра сета, без да участва в разигравания. В почивката Димитров взе медицински таймаут.
Той съумя да вземе първия гейм, в който сервираше след подновяването на играта, но въпреки това се виждаше, че има затруднения. Карацев се възползва, като държеше развоя под свой контрол.

В спор за място на финал 27-годишният руснак ще срещне шампиона от миналата година и световен №1 Новак Джокович или Александър Зверев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html