неделя, 28 април 2024 г.

Няма да се спи: Григор срещу Карацев утре в 6:00 ч.

Григор Димитров ще изиграе своя пети двубой на „Мелбърн Парк“ утре рано сутринта. Първата ни ракета ще се изправи срещу Аслан Карацев, а победителят ще се класира за полуфиналите.

Двубоят е втори в графика за вторник. Първи на Род Лейвър Арена“ (начало 3:30 часа българско време) ще излязат Су-Вей Сие, която отстрани на старта Цветана Пиронкова и бившата №1 Наоми Осака. Не преди 6:00 ч. на корта ще излязат Григор и Аслан.
Другите два мача от деня са Серина Уилямс – Симона Халеп и Новак Джокович – Александър Зверев.

„Трябва да се отнасяме еднакво към всеки противник. За мен няма разлика между тези мачове. Ще правя всичко както обикновено и ще си върша работата. Това е просто още един мач. Не мисля какво е постигнал противникът. Ако е стигнал до тази фаза, прави всичко както трябва. Той показва страхотна игра и е много опасен. Алан стигна далеч и това не бива да се подценява“, коментира Димитров по адрес на следващия си съперник Алан Карацев. Руснакът за първи път в кариерата си участва на турнир от Големия шлем.

„Тенисът е до време. Преди всичко ние сме хора и майка ми винаги ме е учила на едно нещо – да бъда добър човек преди да бъда голям шампион“, така пък Григор отговори на въпрос за живота си извън корта.
„Няма съмнение в това, винаги бих помогнал с каквото мога“, добави Димитров на въпрос от журналист в Мелбърн за дарението, което направи на болницата в родния Хасково. „Когато намериш баланса, започваш да живееш по-добре със себе си. В тези трудни времена всеки научава много за света и самия себе си“, каза тенисистът на пресконференцията след победата си над световния №3 Доминик Тийм.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html