събота, 4 май 2024 г.

Милиардерска щерка стигна 1/4-финал в Мелбърн

Australian Open със сигурност ще има американка на полуфинал. Това стана ясно след първите два осминафинала от горната половина на схемата, в които американките Джесика Пегула и Дженифър Брейди отстраниха съответно Елина Свитолина (6:4, 3:6, 6:3) и Дона Векич (6:1, 7:5).
Оформилата се четвъртина изглеждаше перфектна възможност за №5 в схемата Свитолина да стигне за първи път в кариерата си до финал на турнир от Големия шлем. Украинката обаче отново показа, че втората седмица на „мейджърите“ е нейната ахилесова пета.

Пегула никога не бе стигала изобщо до четвърти кръг, но това не си пролича на корта, където с агресивна игра диктуваше темпото на мача със Свитолина в големи периоди.
Любопитно е, че Пегула е дъщеря на милиардера Терънс Пегула, който има компания за добив на природен газ, но притежава и 5 отбора в Бъфало, сред които са „Сейбърс“ от Националната хокейна лига (купен за 189 млн. долара) и „Билс“ от Националната футболна лига. За клуба по американски футбол през 2014 г. той плати 1,4 милиарда долара и надцака в сделката бившият американски президент Доналд Тръмп.

„Мисля, че сервирах доста добре през цялото време. Няма как да съм по-уверена, това е най-добрият ми резултат, играя добър тенис и днес беше трудно извоювана победа, чувствам се много добре“, каза Пегула след първия си успех над тенисистка от Топ 10, която само преди месец бе загубила в два сета от Свитолина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html