петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ разсипа „Етър“, Кешерю вкара 4 гола

Шампионът „Лудогорец“ започна успешно пролетния дял в Първа лига и разгроми „Етър“ с 6:0 в последния мач от 17-ия кръг. На своя терен в Разград лидерът в шампионата не срещна никакви с последния в класирането, решавайки всичко преди почивката.

„Етър“ игра с човек по-малко от 25-ата минута заради червен картон на вратаря си Христо Иванов и не успя да окаже отпор.

Клаудиу Кешерю беше над всички, като се отчете с четири гола за успеха, а Пламен Крачунов от виолетовите си вкара автогол. Веднъж се разписа Каули Оливейра.

Победата е най-изразителната за „Лудогорец“ от началото на сезона. Двубоят беше и първи шампионатен за новия треньор Валдас Дамбраускас, който дебютира официално преди дни в срещата за Купата на България със „Спортист“ (Своге).

Шампионите водят в класирането с актив от 42 т., като имат 6 повече от ЦСКА. Съставът от Разград е в серия от 16 срещи без загуба. „Етър“ е на последното 14-о място с 11 т.

„Усещането е много хубаво. Топката ме търсеше постоянно. Това обаче не е само моя работа, а и на моите колеги. Подаваха ми точно там, където поисках. Това са качествата. След седмица очакваме да виждаме още повече прогреса ни. В Катар и Франция съм отбелязвал по 4 гола в мач. Случвало ми се е само два пъти. Мисля, че червеният картон промени мача. Те усетиха, че нямат шанс. Имаха хубав момент след първия ни гол. Не бяхме толкова спокойни, но след втория гол усетихме, че ще ни е доста по-лесно. Вдигнахме се и стана по-трудно за тях.

Със сигурност вдигаме нивото. Първият мач за Купата не беше такъв, какъвто трябва. Сега имаме четири мача срещу силни отбори“, каза героят на мача Кешерю.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html